Forholdene ved brannstasjonen i Levanger

Astrid Juberg Vordal (Ap) spør om strakstiltak.

I Formannskapets møte onsdag 8.mai spør Arbeiderpartiet om forholdene ved brannstasjonen i Levanger og arbeidsforholdene for de ansatte. 

Det har lenge vært kjent at Arbeidstilsynet har pålagt utbedringer ved brannstasjonen i Levanger. De ansatte er bekymret for alvorlige helseplager. Arbeiderpartiet vil ha svar på hva som skal gjøres for å følge opp Arbeidstilsynets rapport fra 2016 og en ROS-analyse fra mars 2019. 

Foto: Shutterstock

Spørsmålet fra Astrid Juberg Vordal: 

Det ble i Kommunestyret i mars vedtatt å utrede beliggenhet for ny brannstasjon / blålysbygg. Dette er en viktig prosess, men det løser ikke de problemer som er påpekt i Arbeidstilsynets rapport fra 2016 og i ROS analysen fra mars i 2019 på kort sikt. Denne ROS analysen burde vært presentert for Formannskapet og Kommunestyret. 

Det har vært kjent lenge at de bygningsmessige forholdene ved Levanger brannstasjon ikke har vært slik de burde være. Det alvorligste er utfordringer man har i forhold til ren og skitten sone. Her oppleves en sterk bekymring blant ansatte da det er fare for at det på sikt kan føre til alvorlige helseplager. 

Spørsmål til ordføreren: 

Hvilke strakstiltak vil bli satt i gang for å ivareta ansattes helse i forhold til de utfordringer som beskrives i Ros analysen? 

Hvilket tidsaspekt er satt for strakstiltak, og er det utarbeidet en økonomisk oversikt som viser kostnader?