Endelig kan Skogn utvikles videre!

Etter fire år med full byggestans i og rundt Skogn sentrum løsner det nå for ny boligbygging i Skogn. Les pressemelding fra ordfører Robert Svarva

Skogn får penger

Skogn Marina

Etter fire år med full byggestans i og rundt Skogn sentrum løsner det nå for ny boligbygging i Skogn. Kommunal- og moderniseringsdepartementet har overprøvd innsigelsen fra Bane Nor angående Åsvegen 15-17, og godkjenner Levanger kommunes reguleringsplan for prosjektet.

Siden 2014 har Bane Nor lagt ned innsigelse mot alle boligprosjekter som har blitt lansert i Skogn. Det har ført til at Skogn ikke har kunnet hatt den samme befolkningsutviklingen som resten av kommunen. Levanger er en av de kommunene som vokser mest i Trøndelag, i gjennomsnitt med over 200 innbyggere i året de siste årene.

- Dette er gledelig og som forventet. Kommunestyret har hele tiden vært enig i at vi skal satse videre på Skogn. Vi fikk også støtte fra Fylkesmannen i vårt syn før saken ble sendt til departementet.

Bane Nor har krevd at det skal bygges planfri kryssing før man tillater mer boligbygging i Skogn. Kommunen har i den forbindelse fått utarbeidet en mulighetsstudie for hvordan den planfrie kryssingen skal løses. Det har en kostnad på 100 millioner kroner. Den regninga vil kommunen ta en del av, men ikke hele. Bane Nor har så langt vært negative til å bidra til slik trafikksikring. Totalkostnaden ble beregnet til 110 millioner kroner i 2016.

Da samferdselsministeren ble spurt om Bane Nors medfinansiering i Stortinget i fjor svarte han at det må vurderes i Jernbanedirektoratets handlingsplan for 2018-2029. Den forventes ferdig i starten av juli i år og er ikke nevnt i høringsutkastet som ble sendt ut tidligere i år.

Levanger kommune jobber videre for å få til en planfri kryssing i Skogn. Men kommunen er ikke villig til å ta hele regningen.

- Skogn blir et stadig viktigere område når ny E6 reduserer reisetida mot Stjørdal og Trondheim og det forventes mer vekst i sørdelen av kommunen.

Robert Svarva, ordfører(Ap)

original_1478640409_0652943