Aktivisering av unge asylsøkere i Nord-Trøndelag

Gaute Børstad Skjervø har en interpellasjon i neste fylkesting 2. og 3.mars, hvor han ønsker svar på hva fylkesrådet gjør og kan gjøre for å stimulere frivilligheten til å delta i aktivisering av unge asylsøkere. Les hele interpellasjonen her.

original_1478640044_024444

Aktivisering av unge asylsøkere i Nord-Trøndelag

I lys av den økte tilstrømmingen av asylsøkere til Norge og Nord-Trøndelag det siste året mener jeg det er hensiktsmessig av fylkestinget å etter beste evne legge til rette for aktivisering av unge asylsøkere i fylket. Dette innbefatter både ungdom som avventer svar på asylsøknad, og samtidig også unge asylsøkere med innvilget oppholdstillatelse.

Å aktivisere unge asylsøkere gjennom kultur og idrett er utvilsomt et viktig tiltak for å integrere denne målgruppen i det norske samfunnet. Gjennom møte med typiske norske kulturverdier som dugnadsånd og idrettsglede kan mennesker fra andre deler av verden få en styrket tilhørighet til den norske kulturen og en introduksjon til trøndersk hverdagsliv.

Å involvere asylsøkere i trøndersk kultur- og idrettsliv er en oppgave alle deler av samfunnslivet bør delta i, og også fylkeskommunen må ta sitt ansvar i så måte. Selve integreringa krever en bred innsats fra både oss som enkeltindivider, men også fra foreninger og lag. Frivillighetens bidrag i integreringa er essensiell.

Mitt spørsmål til fylkesrådet er: hva gjør, og hva kan Nord-Trøndelag fylkeskommune gjøre for å stimulere frivilligheten til å delta i aktiviseringen av unge asylsøkere?